Al Wahda u subotu pred Novosađanima

VIDEO K9: Novosadski tim Al Vahda u basketu 3X3 nedavno je osvojio titulu na čelendžeru u Bukureštu. Naši basketaši vratili su se zadovoljni uspehom, sa gledaocima Kanala 9 su podelili svoje utiske, ali i najavili turnir u basketu 3X3 koji će biti održan u subotu na Štrandu.

373

Novosadski tim Al Wahda u basketu 3X3 postoji četiri godine, a do sada je već dva puta osvojio svetsku titulu.

Ali, kako kažu, na poslednjem održanom turniru u Bukureštu bilo je napeto i neizvesno.

“Zaista zanimljiv turnir, dosta dobrih ekipa, jedno teško polufinale, protiv Amerikanaca iz Njujorka koji su onako atletski i fizički odminantnija ekipa od nas, ali nisu mogli da odgovore na naš stil igre.Ii na kraju, u toj neizvesnoj završnici smo mi prelomili u našu korist dok, eto, u finalu, protiv jedne sigurno najbolje ekipe na svetu, Ljubljane, smo ih, mogu slobodno reći, demolirali rezultatom”, priča Dušan Domović Bulut, kapiten ekipe Novi Sad Al Wahda.

Ovo je novosadskim basketašima bio treći čelendžer u ovoj godini, nakon što su osvojili svetsku seriju u Japanu i u Pragu, a u kvalifikacijama na svetskom prvenstvu u Amsterdamu su osvojili prvo mesto. I na drugim kvalifikacionim turnirima koje su igrali u ovoj godini osvajali su uglavnom jedno od prva tri mesta.

A evo i šta zapravo jeste basket tri na tri.

“Pa, 3X3 je maltene poznat svima koji su ikad izašli na teren. To ulični basket. Igra se tri protiv tri igrača na jednom košu. S tim što je ova proefsionalna tri na tri košarka malo drugačija nego što se igra po terenima u Novom Sadu. Brže se malo igra, naapd traje 12 sekundi, nema vremena da se puno dribla”, precizirao je basketaš Al Wahde Marko Savić.

Bulut je podsetio da će ekipa AL Wahde u subotu na Štrandu održati peti po redu turnir 3X3 Novi Sad Streeet ball na kome će osim ove ekipe učestovovati još šest ekipa, od kojih će jedna takođe biti novosadska.

“Mi biramo ovaj teren jer hoćemo da istakenmo da je ovo jedno od prepozantljivijih mesta što u srbiji pa i širom nje. Ovaj međunrodni turnir je više promotivnog karaktera. Učestvovaće i ekipe iz Beograda, Mađarske i Hrvatske. Prema Bulutovim rečima to us najbolje ekipe koje su obeležile strit bol scenu u regionu. Mi želimo da svim posetiodima predstavimo ono što mi radimo na najbolji mogući način”, kazao je basketaš Marko Ždero.

Ždero je dodao i da su momci iz ove ekipe odlučili da i sami učestvuju na ovom turniru jer ih Novosađani još uvek nisu gledali na nekom od bitnijih takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.