AKUD Sonja Marinković svome gradu

VIDEO K9: Akademsko kulturno-umetničko društvo "Sonja Marinković", ove godine obeležava 55 godina postojanja. Tim povodom društvo će organizovati brojne programe, a čast da otvori proslavu jubileja, imaće Ansambl narodnih igara i pesama.

0
2001

Akademsko kulturno-umetničko društvo “Sonja Marinković” na sceni je već više od pola veka.

Danas društvo broji razne umetničke celine, među kojima su Ansambl narodnih igara i pesama, orkestar harmonika, hor, dramski studio i druge, koje svojim nastupima predstavljaju kako društvo, tako i Univerzitet, grad i državu.

“Tako da smo mi zamislili da ove godine prikažemo gradu jednu seriju koncerata svih naših segmenata i Ansambl narodnih igara i pesama je dobio tu privilegiju da u stvari otvori tu seriju koncerata i mi smo u razgovoru sa Srpskim narodnim pozorištem uspeli da obezbedimo termin, to je 11. jun, nedelja, kada će Ansambl narodnih igara sa svim svojim sekcijama, koje u okviru Ansambla deluju, nastupiti”, rekao je Milovan Ognjanović, umetnički direktor ANIP-a.

Preko 300 članova Ansambla upriličiće događaj u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, a na večernjem koncertu gostovaće i dva ansambla iz Beograda i Niša.

“U goste smo pozvali dva naša prijateljska ansambla. Akademsko kulturno-umetničko društvo Medicinskog fakulteta u Beogradu Mika Mitrović Jarac. Mi smo u decembru mesecu bili njihovi gosti i ovo je zgodna prilika da i oni nama uzvrate posetu i da mi njih ugostimo i ansambla Akademskog kulturno-umetničkog društva Oro iz Niša. I oni će biti, tako da to ovako potvrđuje da ćemo imati jedan vrlo interesantan program za gledaoce i ljubitelje narodnih igara i narodne melodije”, naveo je Ognjanović, umetnički direktor ANIP-a.

Koncert je nazvan “Sonja svome gradu”, a prema rečimaDobrivoja Jankovića iz Velikog narodnog orkestra, pozvani su atraktivni gosti koji će uveličati ovu svečanost.

Akademsko kulturno-umetničko društvo “Sonja Marinković”, osnovano je na Univerzitetu u Novom Sadu 1962. godine. Danas, ono je jedno od najkvalitetnijih amaterskih kolektiva u našoj državi o čemu svedoče i najviša svetska i državna priznanja sa borojnih festivala i takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.