Aktivno leto u školi Milan Petrović

VIDEO K9: Za školu Milan Petrović ne važi klasičan školski raspust. Tokom čitavog leta u školi borave deca i odrasli sa smetnjama u razvoju za koje su organizovane brojne aktivnosti, kako bi im vreme boravka bilo kvalitetno ispunjeno.

0
675

Škola Milan Petrović pruža podršku deci i odraslima sa smetnjama u razvoju tokom čitave godine. Dnevni boravak i servis za čuvanje dece ne prestaju sa radom tokom letnjeg raspusta.

“Roditelji rade, za njih nema letnjeg raspusta, za njih nisu godišnji odmori , a u cilju su deca sa smetnjama u razvoju, gde im je potrebna dodatna podrška. Ipak treba poveriti nekome ko poznaje njihovo dete, na čuvanje, tako je i servis nastao na osnovu anketa roditelja za tom uslugom”, rekla je Slavica Marković, direktorka ŠOSO Milan Petrović.

Marković ističe da škola prati potrebe korisnika i pokušava da odgovori na te potrebe, pa je tokom leta dostupna i usluga predah.

“Roditelji, ako imaju neku neodloživu aktivnost koja je jednokratna ili se razboli ili nešto moraju da obave, ili na kraju krajeva da kažu – pa ja ovaj dan mogu da posvetim sebi, jer 24 časa sam sa mojim detetom. Tako da je ta usluga predah namenjena u te svrhe da roditelj može da ostavi svoje dete. Kada kažem dete mislim na malu decu i na odrasle i da onda naša podrška bude u smislu kadrovska, prostorna, koju opet kažem podržava Grad Novi Sad”, kazala je Marković.

Ovog leta škola je za svoje korisnike organizovala i Kamp životnih veština na Čeneju.

“Tamo je ove godine dve nedelje proveo 31 kosrisnik dnevnog boravka. U prvoj nedelji njih 18, njih 13 u drugoj nedelji. Tamo su imali prilike da stiču znanja i veštine važne za svaki dan. Najviše vezane za životne veštine kao što i sam naziv kampa to kaže. Pored toga i socijalne veštine, prolazili su neke terapisjko-tretmanske aktivnosti i naravno kreativne aktivnosti i sportsko-rekreativne. Poseban akcenat smo ove godine stavili i na povezivanje sa lokalnom zajednicom”, navela je Daliborka Đurovski, defektolog vaspitač.

Značaj ovog kampa je u tome što korisnici kroz aktivnosti u kojima vode brigu o sebi, dostižu svoj najveći nivo samostalnosti, dodala je Đurovski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.