Aktivne ribočuvarske službe na vodama

VIDEO K9: Poslednjih dana na vodama u blizini Novog Sada aktivne su ribočuvarske službe, a pronađene su i nelegalne mreže, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
586

U Ribolovačkom savezu Vojvodine smatraju da situacija na vodi po pitanju ribočuvara još uvek nije u potpunosti regulisana, iako su službe prethodnih dana bile aktivne.

“Pa, poneku mrežicu su i pronašli, bar ovde u Dunavcu kod nas. Ono što nam je važno to je da nadležni organi još nisu dodelili donji deo Tise, a tamo je vema nesređeno stanje. Pa, evo pomalo i novine već pišu o tome, da je to u stvari vrlo neprihvatljiva priča, ali nismo mi pecaroši očigledno u moći da spasemo naše vode. Vode na kojima uživamo, a voda i sva ta riba je državna riba, a kako stvari stoje, državu baš nešto posebno i ne interesuje da zaštite tu ribu, da bi mi ribolovci imali u čemu da uživamo”, naveo je Dušan Jovanović, Ribolovački savez Vojvodine. 

Jovanović izražava nadu da će situacija na vodama biti rešena do kraja leta i da će vode u Vojvodini biti dodeljene na čuvanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.