Aktivisti: “Gotovo je kad bude gotovo”

VIDEO K9: Ukidanje vladine uredba o prostornom planu za područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit od 13. februara 2020. godine, aktivisti su proglasili pobedom, ali i najavili da njihova borba nije gotova dok svi zahtevi ne budu ispunjeni.

0
75

Nakon što je predsednica Vlade Srbije, nakon jučerašnje sednice, izjavila da su ispunjeni svi zahtevi vezani za prostorni plan za Jadar i da je na Rio Tinto stavljena tačka, brojni građanski aktivisti koji su mesecima subotom blokirani saobraćajnice u zemlji doživeli su to kao pobedu.  

Aktivisti širom zemlje, među kojima i inicijatori, Savez ekoloških organizacija Srbije, dali su novu formu aktivizmu za koju se za sada može reći da je veoma uspešna, kazao je građanski aktivista Brajan Brković.

Građani su, smatra Brković, prepoznali da je vreme da ujedinjeni načine pritisak kako bi postigli ovaj cilj.

Predstavnici ekoloških organizacija preuzeli su u petak dokumentaciju o Rio Tintu iz Vlade Srbije. Zlatko Kokanović iz udruženja “Ne damo Jadar” pitao je šta će biti sa štetom u dolini Jadra, sa saniranjem bušotina, uklanjanjem ruševina i ko će sve to da plati, te dodao da ne odustaju od protesta dok svi zahtevi ne budu ispunjeni i da je “gotovo kad bude gotovo”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.