Ako imate problema posle oluje, nazovite Operativni centar za vanredne situacije na broj: 1985

Nakon kiše i grada koji su se danas obrušili na Novi Sad i prigradska naselja, stanje na ulicama se stabilizuje - stoji u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

170

Novi Sad je pretrpeo snažne pljuskove, grmljavinu, grad i olujni vetar, a sve gradske službe su spremno i pravovremeno odreagovale na izazove na terenu – navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Električna energija se vraća u domove u kojima je nestalo struje u toku nevremena, a ekipe JKP “Gradsko zelenilo”, zajedno sa drugim JKP, rade na saniranju štete nastale zbog olujnog vetra.

Zbog velikog broja oborenih stabala i grana, celokupno ljudstvo i mehanizacija javnih preduzeća biće angažovana i u toku noći.

Svi građani koji imaju problema mogu da potraže pomoć pozivom Operativnog centra za vanredne situacije na broj telefona 1985.

Veće intervencije bile su u blizini “Lovotursa”, na prilazu Petrovaradinskoj tvrđavi, gde je stablo palo na vozilo Žandarmerije.

Na samom prostoru Tvrđave vetar je oborio dva stabla.

Najviše posla, kažu iz Zelenila ima na Futoškom putu, gde su stabla pala na uglu sa ulicom Nikole Tesle i u blizini “Univereksporta”, a uklanja se i veliki broj palih grana, kako bi se normalizovao saobraćaj i kretanje pešaka.

U ulici Stevana Momčilovića drvo je palo na vozilo, a zbog pada stabla na delekovod jedan deo Futoga trenutno je bez struje.

Oborenih stabala ima i na Limanu 4 – na Bulevaru Despota Stefana (kod škole Žarko Zrenjanin), u Industrijskoj ulici, kao i na Telepu – na uglu Šarplaninske i Stanoja Glavaša i u Heroja Pinkija 92.

Za sada, a što je najvažnije, nema informacija da je bilo povređenih građana kao posledice pada drveća ili grana – navodi Ivan Nožinić u saopštenju JKP Gradsko zelenilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.