AKCIJA “ZAJEDNO U SPORTU”

VIDEO K9: Naši sugrađani imali su priliku da posete akciju „Zajedno u sportu“ koja je organizovana u okviru projekta „Sportska inkluzija“ a čiji je cilj podsticanje i popularizacija sporta za osobe sa invaliditetom.

618

Akcija je organizovana u Školi za osnovnoo i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ a naši sugrađani su imali priliku i da se oprobaju u nekim od sportova.

Akcija „Zajedno u sportu“ ima za cilj motivisanje i podsticanje mladih osoba sa invaliditetom da uzmu aktivno učešće u bavljenju sportom, kao i popularizacija sporta za osobe sa invaliditetom široj društvenoj zajednici.

Ovakava akcija vrlo je značajna kako za same učenike, tako i za kolektiv, a trenutno su u školi Milan Petrović zastupljena četiri sporta, međutim, predstavnici škole ističu da aktivnosti učenika prošire i na ostale sportove.

Ovakve prezentacije sporta, doprinose zbližavanju mladih, uklanjanju predrasuda, stvarajući pozitivnu atmosferu kao i izgradnju stavova koji su neophodni za prihvatanje različitosti, održivih stilova života i zdravog načina života.

Osim u našem gradu ova akcija ogranizovana je i u Beogradu i Nišu i to u okviru projekta „Sportska inkluzija“ koji sprovodi Savez mladih sa invaliditetom i Savez košarkaša u kolicima Srbije pod pokroviteljstviom Ministarstva omladine i sporta.

Nakon prezentacije sportova, posetioci su imali priliku da se i sami oprobaju u košarci u kolicima, sedećoj odbojci, kao i stonom tenisu u kolicima. Ovakve akcije važne su ne samo za osobe sa invaliditetom, već za čitavu zajednicu radi lakšeg prihvatanja različitosti i uklanjanja predrasuda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.