Akcija uklanjanja divljih deponija

VIDEO K9: U Novom Sadu je u toku kampanja uklanjanja divljih deponija. U Ovoj akciji udružili su se Gradska uprava za zaštitu životne sredine sa Javno komunalnim preduzećem ''Čistoća'' i Ministarstvo zaštite životne sredine.

0
12

Redovno uklanjanje divljih deponija, mere prevencije njihovog stvaranja te jačanje svesti i edukacija građana o pravilnom postupanju sa otpadom je jedan od izazova u oblasti zaštite životne sredine koji Grad pokušava da reši, saopšteno je iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine koje sa JKP Čistoća i u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine sprovodi kampanju uklanjanja divljih deponija i čišćenje javnih površina na teritoriji Novog Sada.

Do sada je uklonjeno nekoliko divljih deponija kod groblja u Veterniku , u Futogu u Ulici Sonje Marinković, o kojima je u nekoliko navrata izveštavala i naša televizija.

Danas je akcija nastavljena uklanjanjem divlje deponije na lokaciji Čerevićka skela, a sutra će biti u Kaću, na lokaciji u Ulici Moše Pijade, na uglu sa Ulicom Stefana Nemanje.

Planirano je odnošenje otpada nagomilanog u Petrovaradinu kod „Pobede“, zatim na lokaciji Temerinski put br. 100 – kod „Gasne stanice“, kao i na lokaciji Ulice Majke Jugovića – kod ”Malog Beograda”.

Deo sredstava za realizaciju ove akcije u iznosu od 5.092.584 dinara obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za uklanjanje divljih deponija na sedam različitih lokacija  u Kaću.

Osim uklanjanja divljih deponija, kako je saopšteno, cilj akcije je podizanje svesti građana da otpad odlažu na za to propisana mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.