Akcija predaje nelegalnog oružja u Novom Sadu

U prvih 24 sata akcije predaje nelegalnog oružja na području Novog Sada i okoline predato je 230 komada oružja, 9.000 metaka i 20 minsko-eksplozivnih sredstava, saznaje 021.rs.

0
185

Kako su za portal 021.rs potvrdili u Policijskoj upravi Novi Sad, odziv građana je velik. 

Do sada su uglavnom predati pištolji ili revolveri, dok kod minsko-eksplozivnih sredstava preovlađuju razne vrste ručnih bombi.

Ovo oružje i municija uglavnom su predati u vojvođanskoj prestonici, što je i očekivano u skladu sa brojem stanovnika. Ipak, ništa manji odziv nije ni u drugim naseljenim mestima u Južnobačkom okrugu koja su pod nadležnošću Policijske uprave Novi Sad.

Koliki je odziv govori i to da građani koji zovu policiju i raspituju se o predaji oružja dobijaju obaveštenje da ukoliko ne mogu da dođu zovu kasnije ili sutra zbog gužve.

Naime, kako su za 021.rs ispričali građani koji su zvali da pitaju da li neko iz policije može da dođe da preuzme oružje jer ne žele da ga nose kroz grad, policijski službenici su im rekli da imaju toliko poziva da ne mogu da stignu sve da pokriju, ali da će to učiniti u najkraćem mogućem roku.

Kažimo i da je nošenje oružja dozvoljeno i najbezbednije samo ako je rasklopljeno, što se i odnosi i na ovu situaciju kada je omogućena predaja u policijskim stanicama bez krivičnih sankcija. Međutim, mnogi ne žele da na ovaj način šetaju gradom ili ne znaju kako da rastave oružje, zbog čega dolazi do čekanja dok se ne nađe patrola koja će doći da pokupi oružje. 

Inače, akcija će trajati do 8. juna.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.