Akcija povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima

Raznim aktivnostima danas se obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima. Zainteresovani sugrađani moći će da provere svoje zdravlje i u Novom Sadu.

502

Danas od 9 do 12 časova, povodom 31. januara – Nacionalnog dana bez duvanskog dima, u holu tržnog centra “Merkator” u Novom Sadu biće organizovana akcija provere nivoa ugljen-monoksida, visine šećera u krvi, visine krvnog pritiska, telesne težine i izračunavanje BMI svim zainteresovanim građanima i građankama.

Posetioci će imati priliku da dobiju promotivni materijal i informišu se o štetnosti duvana, kao i da se prijave za novu grupu odvikavanja od pušenja koju organizuje novosadski Dom zdravlja.

Nakon ostavljanja pušenja, normalizuju se krvni pritisak i puls, pluća počinju da izbacuju nečistoće posle samo 24 časa, posle dva dana više nema nikotina u telu, a čula ukusa i mirisa su u velikoj meri poboljšana. Takođe, poboljšava se cirkulacija i lakše podnosi fizički napor, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti koje se realizuju u okviru obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima 2016. godine imaju za cilj da još jednom skrenu pažnju donosiocima odluka, stručnoj javnosti i stanovništvu na značaj potpune zabrane pušenja u zatvorenom prostoru, bez izuzetaka.

Današnju akciju organizuje Preventivni centar- Savetovalište za odvikavanje od pušenja Doma zdravlja “Novi Sad” u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i Srednjom medicinskom školom “Dositej Obradović”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.