Akcija ozelenjavanja nastavljena na Limanu III

VIDEO K9: Projekat "Sadimo sada za budućnost Novog Sada" nastavljen je danas na Limanu III sadnjom stabala koprivića na zelenim površinama u ovom delu grada.

0
11

Projekat “Sadimo sada za budućnost Novog Sada” pokrenut je jesenas kako bi bilo obnovljeno zelenilo devastirano tokom nevremena prošle godine u kojem je stradalo oko 3.000 stabala drveća različitih vrsta, a cilj je sadnja 6.000 novih stabala u narednih pet godina.

Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada za period 2023-2027. godine predviđen da, pored sanacije oštećenja i rekonstrukcije javnih zelenih površina, doprinese unapređenju zelenog fonda, ekološkoj održivosti i kvalitetu života građana.

“Danas sadimo 17 koprivića u Balzakovoj ulici, na granici Limana III i IV, kao i 11 koprivića u ulici Narodnog fronta. Takođe, u narednim danima planirana je sadnja 114 stabala u stambenom bloku oivičenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Tako se polako povezujemo sa Limanskim parkom, gde smo u prethodnih mesec dana u akcijama sadnje izvršili kompletnu sanaciju zelenila, pri čemu je posađeno preko 250 stabala”, rekla je Mira Radenović Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine.

Ona je najavila da će, zajedno sa donatorima i društveno odgovornim kompanijama, uskoro biti organizovana sadnja po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.