Akcija “Košem za drugara”

Humanitarni novogodišnji košarkaški turnir "Košem za drugara"  je održan po deseti jubilarni put sa preko 500 učesnika, čiji je cilј promocija sporta, humanosti, druženja i zdravog načina života.

0
241

Akcija je podrazumevala prikuplјanje novogodišnjih paketića za decu iz Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici i Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, a učesnici turnira su upravo deca iz pomenutih ustanova, iz Košarkaškog kluba “Star”, plesnog kluba „Vorteks“ iz Sremske Kamenice i drugih sportskih klubova iz Novog Sada.

Takođe su prikuplјena sredstva za kupovinu sportske opreme od društveno odgovornih kompanija i Grada Novog Sada.

“Gradska uprava za sport i omladinu je i ove godine tradicionalno podržala akciju „Košem za drugara“ i čestitam organizatorima na desetoj uspešno organizovanoj manifestaciji, odnosno Košarkaškom klubu „Star’“ iz Ledinaca. Ovaj turnir ima višestruki značaj, jer pored promocije košarke kao sporta, pokazuje izvrsnu solidarnost i spremnost da se pomogne drugaru. Mi ćemo uvek ulagati u sport, promociju zdravih stilova života i naše najmlađe, a kada se sve to objedini i još dobije humanitarni karakter, možemo samo da budemo još više ponosni na sve učesnike i da poželimo da ova akcija što duže traje. Kada vidimo kako naša deca i omladina imaju osećaj za one koji su u teškoj životnoj situaciji, i kako su spremni da posvete svoje vreme i energiju da nekome bude bolјe, onda mi kao institucija sistema možemo samo da stojimo iza njih i pomognemo u svakom pogledu. Mi smo ove godine opredelili pola miliona dinara za održavanje tog turnira, a zahvalјujemo se i društveno-odgovornim kompanijama koje su takođe učestvovale u akciji i pokazale humanost”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu. 

 

Predsednik Košarkaškog kluba „Star“ Mićo Radanović zahvalio se Gradu Novom Sadu što je omogućio realizaciju turnira, kao i društveno-odgovornim kompanijama, a najviše deci koja su vredno pripremala paketiće za vršnjake iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici i Doma u Veterniku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.