Akademija umetnosti proslavila svoj dan

VIDEO K9: Novosadska Akademija umetnosti ove godine obeležava 44 godine svog postojanja i rada. Na svečanosti upriličenoj tim povodom uručene su diplome svršenim studentima osnovnih i master akademskih studija, kao i nagrada ''Hiljadu zato''.

0
546

Akademija umetnosti svoj 44 rođendan proslavlja tokom cele ove nedelje, a na posebnoj svečanosti podeljeno je oko 300 diploma najboljim studentima.

“Današnji dan je ustvari početak nedelje u kojoj mi obeležavamo ovaj jubilej Akademije umetnosti gde će biti dodeljena nagrada fondacije Dobanovačkog ”Hiljadu zato” a takođe i iz fondacije ”Mali princ” koja će biti krajem nedelje dodeljivana”, rekao je prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Nagrada “1000 zato”, Fonda Nomen est omen, namenjena je isključivo masterima sa Katedre za grafičke komunikacije, a dodeljena je ove godine Danici Jevđović iz Užica.

“Ova nagrada mi izuzetno znači, prvo kao priznanje nekog mog dosadašnjeg rada, a drugo kao finansijska podrška studentu koji ne živi u ovom gradu , tako da jedan izuzetan podsticaj za moj dalji rad”, rekla je Danica Jevđović, dobitnica nagrade ”1000 zato”.

 

“Nagrada sama se zove ”Hiljadu zato”, a to je, ovako jedna, mala dosetka. Naime, obično ljudi pitaju ‘pa zašto je neko dobio tu nagradu?’ E, onda mi kažemo zato, zato, zato, 1000 puta zato i svako to jedno zato vredi jedan evro, prema tome to je 1000 zato,1000 evra”, naveo je Branislav Dobanovački, osnivač Fonda ”Nomen est omen”.

Program obeležavanja Dana Akademije umetnosti počeo je tradicionalnim horskim izvođenjem studentske himne, a zatim i izvođenjem scena iz predstava studentskog pozorišta ”Promena”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.