Aida – spektakl pod vedrim nebom

VIDEO K9: Izvođenjem Aide, jedne od najzahtevnijih predstava, Srpsko narodno pozorište otvoriće 15. septembra na Petrovaradinskoj tvrđavi svoju 161. sezonu. Pod vedrim nebom, na najvećoj bini na Balkanu, izvođenjem ove opere, kako je rečeno, Srpsko narodno pozorište naći će se rame uz rame sa najvećim ansamblima iz čitavog sveta.

0
25

Petnaestog septembra sa Mejn stejdža Petrovaradinske tvrđave, umesto poznatih di džejeva i savremenih ritmova, čuće se “Aida”, Verdijeva arija stara 150 godina.

Ovaj spektakl priređuje Srpsko narodno pozorište koje će se na taj način pozicionirati na visoku lestvicu najuspešnijih svetskih ansambala, izjavio je direktor Opere Srspkog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov. Aida će, kako je naglasio, biti izvedena onako kako je to i sam kompozitor zamislio – spektakularno i pod vedrim nebom.

Velika organizacija zahteva i velika sredstva, a iz Srpskog narodnog pozorišta naglašavaju da su imali podršku sa svih nivoa vlasti.

Radovan Jokić iz Ministarstva kulture navodi da su odmah odlučili da podrže Aidu Srpskog narodnog pozorišta, kao i da je ovo prvi put da je neka slična ustanova pokrenula ovako veliki projekat što, kako kaže, izražava hrabrost pozorišta iz Novog Sada.

Opera Srpskog narodnog pozorišta pomerila je granice i to u doba pandemije, kaže pokrajinska sekretarka za kulturu, Dragana Milošević, i podseća da je prošlo 40 godina od  kada je Aida poslednji put izvedena u ovom pozorištu.

Milošević je zaključila i da kultura i umetnost ne mogu da se zaustave. U prilog tome ide i podatak da je za premijeru Aide već rasprodato preko 2.000 karata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.