“Agro Job Fair” prilika za posao

VIDEO K9: Prvi Sajam zapošljavanja pod nazivom „Agro Job Fair“ održan je danas na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

0
89

Praksa organizovanja sajmova zapošljavanja na fakultetima u cilju upoznavanja studenata sa mogućim budućim poslodavcima započeta je danas i na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Prvi Sajam zapošljavanja tog fakulteta, pod nazivom „Agro Job Fair“, namenjen studentima završnih godina studija, kao i postdiplomcima, organizovan je u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a na inicijativu studenata ovog fakulteta.

Misija Poljoprivrednog fakulteta jeste da se znanjem menja svet i kada je u pitanju poljoprivreda, a takav koncept ima smisla samo ako se studenti po završenim studijama zaposle i stečena saznanja šire u redovnom obavljanju svojih aktivnosti, rekao je ovom prilikom dekan fakulteta, dr Nedeljko Tica.

Učesnici sajma su imali priliku da se u direktnom kontaktu s predstavnicima kompanija i organizacija, kao i sa posetiocima, bolje upoznaju sa delokrugom rada učesnika, sa kriterijumima za zapošljavanje i profilima koje potražuju, kao i da prikupe informacije u vezi sa razgovorima za posao, veštinama i znanjima potrebnim da bi se zaposlili u određenoj kompaniji, realizovali stručnu praksu ili volontirali.

Studentima se predstavilo 40 izlagača, što ovaj sajam čini najvećom manifestacijom namenjenom zapošljavanju studenata na Univerzitetu u Novom Sadu.

U okviru manifestacije „Agro Job Fair“ održana je i panel-diskusija u svečanoj sali Fakulteta, na kojoj je bilo reči i o programskim merama za zapošljavanje koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao i o novinama u konceptualizaciji mera usmerenih na prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih lica i onih koji žele da steknu nova znanja i veštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.