Afera mleko: Slede tužbe

VIDEO K9: Pre desetak dana u medijima je osvanula vest o tome da rezultati kontrole mleka iz više mlekara pokazali su da mleko sadrži visok nivo bakterija ešerihije koli i enetrobakterije, koje su opasne po zdravlje ljudi. Sumnjajući u ove navode Udruženje za zaštitu prava potrošača Prosperitet ispitalo je sve ove navode, a kako stoje stvari, pojedine od optuženih mlekara će podneti i tužbe.

0
1005

Udruženje Proseperitet zatražilo je zvanične podatke od devet mlekara za koje su mediji pisali da njihovo mleko sadrži opasne bakterije.

Nadležni instituti potvrdili su da mlekara iz Vrbasa proizvodi mleko koje nije opasno po zdravlje ljudi. I za druge mlekare je stiglo isto obaveštenje, kažu u Udruženju, navodeći da su zbog svega toga pod znakom pitanja navodi Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

“Takođe nam je stigao izveštaj od Veterinarskog specijalističkog instituta Zrenjanin za mlekaru BB Company doo Ečka, gde se kaže na kraju izveštaja da je mleko potpuno ispravno i bezopasno za ljudsku upotrebu. Očekujemo rezultate od ostalih mlekara. Kao što je javnosti poznato da je nadležni državni organ naredio inspekcijskim organima da izvrše vanredne preglede, evo ekskluziva, još niko nije objavio, sem Kanala9 koji je zaslužio s obzirom da zaista pratite potrošački sektor”, rekao je Radomir Ćirilović iz Prosperiteta.

Ako se utvrdi do kraja da je mleko ispravno, a da je sa zlom namerom uzburkana javnost, zbog čega će ove male mlekare pretrpeti ogromnu štetu, Ćirilović sumnja da “neko radi za ime i račun uvozničkog lobija i velikih kompanija”.

“Mi ćemo najverovatnije, ako ovo ovako do kraja ispadne, pošto ovo nije jedini slučaj da se tako digne prašina oko nekog i posle se slegne i nikom ništa, dakle najverovatnije, koliko sam razgovarao sa ljudima iz ovih mlekara, oni će podneti tužbu, što je i uredu i što treba već jednom da se dovede na pravu stranu potrošački sektor, a ne na ovaj način”, najavio je Ćirilović.

On navodi da je njegovo udruženje protiv laži, obmane i prevare, precizirajući da su u ovom konkretnom slučaju prekršeni određeni članovi Zakona o konkurenciji. On kaže da je jedan od najvećih problema činjenica da udurženja potrošača, kojih ima oko 30-ak u Srbiji, nisu spremna na pravu i iskrenu borbu.

“Na prstima jedne ruke možete izbrojati potrošačke organizacije koje štite interese potrošača. Svi ostali su lo… nekome služe i nečijim interesima uz debelu apanažu. To je opšti haos, a Ministarstvo za trgovinu, pod čijom smo ingerencijom, ništa ne preduzima”, kazao je Ćirilović.

Prosperitet navodi da će istrajati u nameri da dođu do istine i u ideji da pokažu da je ovakva vest namerno objavljena bez ikakvih dokaza, kao i da raskrinkaju sve one koji se bave ovakim stvarima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.