Adice čekaju ispunjenje obećanja

VIDEO K9: Mnoga domaćinstva u pojedinim delovima Adica još uvek nisu priključena na kanalizacionu mrežu, a pored ovoga, mnogima problem stvaraju i neasfaltirane ulice. Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Adice Jovana Drače, obećanja da će ovi problemi biti rešeni postoje, ali još uvek čekaju ispunjenje.

0
475

Predsednik mesne zajednice Adice kaže da je kanalizacija u Ibarskoj ulici završena još pre dve godine, međutim domaćinstva u tom delu Adica još uvek čekaju priključke.

Drača izražava nadu da će tokom leta sva domaćinstva koja podnesu dokumentaciju, biti priključena.

“Ta kanalizacija je urađena, ima već dve godine, ali nije bila upotrebna dozvola rešena. Sad je i to rešeno, tako da će se krenuti, čim vreme dozvoli, u priključke. Pošto na Ibarsku ulicu veže se još nekih desetak-petnaest ulica sa strane, tako da ćemo rešiti i taj deo Adica, što se tiče kanalizacije”, naveo je on. 

Drača dodaje da je u toku izrada projekta za kanalizaciju u drugom delu najduže ulice u Adicama, koja na sebe veže dosta bočnih ulica. Radi se o ulici Marije Bursać, gde je u prvom delu urađena kanalizacija, a Drača izražava nadu da će ove godine početi i realizacija postavljanja kanalizacije u drugom delu te ulice.

“Ujedno, u samom prostoru Mesne zajednice Adice, radi se na saniranju udarnih rupa asfalta koji je već postavljen, tako da ćemo i to u tom vremenu završiti, jer počelo se raditi na tome. Samim tim, imamo obećanje Grada da ćemo uspeti ove godine odraditi čim dozvoli vreme, odnosno čim bude toplije, jer temperature moraju biti preko 20, 25 stepeni i to uzastopno da bi se mogao postaviti ovaj strugani asfalt u pojedinim ulicama”, rekao je Drača.

On navodi da će strugani asfalt biti korišćen u ulicama u kojima nije završena infrastruktura, kako bi se olakšao prilaz tim ulicana, samo je potrebno sačekati da se vreme prolepša.

“Grad će, ja mislim, barem bi trebalo, da obrati malo više pažnje na Adice, pošto smatram na Adicama da se najmanje uradilo, o infrastrukturi govorim sada i o svemu tome, kanalizacija, ulice, rasveta, ceste, da se najmanje uradilo na prostoru svih mesnih zajednica Novog Sada”, kazao je Drača.

Adice, kako je rekao, broje oko 20.000 stanovnika i tim ljudima trebalo bi omogućiti bolje osnovne uslove za život.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.