Adaptirana Studentska služba na PMF-u

VIDEO K9: Prostorije Studentske službe na Prirodno matematičkom fakultetu adaptirane su uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost koji je izdvojio deo sredstava u okviru Javnog konkursa za sufinansiranje čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina.

0
517

Postojeće prostorije Studentske službe PMF-a su postale neadekvatne, s obzirom da je vremenom došlo do povećanja obima posla i broja osoblja u skladu sa povećanjem broja studenata koji se školuju na ovom fakultetu.

“Proširivanjem studentske službe dobili smo jedan moderan, funkcionalan proširen prostor, opremljen novi nameštajem novom opremom. To će biti na dobrobit i službenika koji rade u njoj, a posebno studenata koji će sad biti u jednom novom okruženju. Verujem da će im biti lakše za buduće birokratske stvari koje moraju da obavljaju na studenstkoj službi”, rekla je dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a.

Studenska služba danas opslužuje oko 5.700 studenata i preko 300 nastavnika Prirodno matematičkog fakulteta. Proširenje službe je bilo potrebno već duži period, ali zbog loše finansijske situacije to nije bilo realizovano.

“U toku je konkurs, 30 miliona dinara za popravke, tu su konkursi koji su manje značajni prema lokalnim upravama za sufinansiranje troškova, putovanja. Međutim, tu su i konkursi koji će za koji dan da se pojave radi se o kratkoročnim projektima koji iznose na godišnjem nivou negde oko 49.300.000, zatim konkursi koji se odnose na finansiranje umetničko istraživačkih projekata 5 miliona”, naveo je dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Prema njegovim rečima, ovaj konkurs je poseban iz razloga što se odnosi na mlade ljude, na one koji će tek za koju godinu predstavljati istinsku vrednost našeg društva.

“Ako tome dodamo da finansiramo takođe 35 miliona subvencionišemo vezu između nauke i privrede, dobićemo da pored dugoročnih projekata koji i ove godine izašao negde oko 70 miliona kao i prošle godine kada su započeli”, istakao je Milošević.

Adaptacijom prostorija Studentske službe proširen je prostor Službe prema postojećem holu, formiranjem zasebnih šalterskih prostora, čime je dosadašnji kancelarijski prostor izolovan kako bi službenici imali bolje uslove za obavljanje posla.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.