“Absurdija” – Utopija iz godina pandemije

VIDEO K9: Ljubitelji džeza u Novom Sadu imali su priliku sinoć da uživaju u promociji albuma Aleksandra Uzelca održanoj u Američkom kutku.

0
29

“Absurdia” je album prkosa vremenu zla koje se, paradoksalno, pokazalo krajnje inspirativnim za poigravanje konvencijama, napisao je Vitomir Simurdić u svojoj oceni prvog solo klavirskog albuma koji je Aleksandar Uzelac snimio pre dve godine, a koji je sinoć u Američkom kutku zvanično predstavio novosadskoj džez publici.

Inspiracija je došla sama po sebi u godini početka pandemije, kada je počeo da komponuje, kaže Uzelac.

U svojoj kreaciji, napominje uzelac, nije koristio nikakva dodatna sredstva osim svojih ruku i kavlitetnog snimača zvuka koji je uspeo da snimi upravo ono što je on zamislio.

“Absurdia” je, sa svojim numerama H2O, Lucy Is Free, inverzije Betovenove “Za Elizu”, System Failure i Pre Absurdia, više utopija nego distopia, navodi autor.

Nema mnogo mesta u Novom Sadu kojem se može čuti ova vrsta muzike, a muzičari poput njega trude se da džez scenu u našem gradu održe što življom, a u aprilu, mesecu džez muzike, da predstave ovaj muzički pravac u najboljem mogućem svetlu, što je Uzelac svojom “Absurdiom” sinoć svakakao uspeo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.