Abortus posledica neobrazovanosti

VIDEO K9: Dr Dragan Rankov je izjavio da veliki broj prekida trudnoće u našoj zemlji i dalje pokazuje da je na delu loša edukacija domaće populacije.

0
183

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut”, u prošloj godini urađeno je nešto više od deset hiljada namernih prekida trudnoće. U “Batutu”, međutim, procenjuju da je taj broj tri puta veći, jer privatne ustanove ne moraju da prijavljuju abortus.

Broj abortusa u Srbiji je visok zbog toga što se prekid trudnoće ne smatra ozbiljnom hirurškom intervencijom i on se prihvata kao sredstvo za kontrolu rađanja umesto kontracepcije.

Kako ocenjuje trenutno stanje i da li ima mesta brizi zbog ovakvih podataka, glasilo je pitanje koje smo postavili ginekologu-perinatologu dr Draganu Rankovu.

Istraživanja koja su obavljena proteklih godina su pokazala da su diskriminaciji najviše izložene trudnice i porodilje.

Pitanja poslodavaca o tome da li žena želi porodicu su uobičajena praksa. Kako je objašnjeno, sve više mladih žena na razgovorima za posao ako nemaju porodicu potpisuju ugovor u kojem se obavezuju da narednih nekoliko godina neće imati decu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.