Zajednički projekat Grada i Pokrajine

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas potpisan Sporazum o zajedničkom investiranju i realizaciji investicionih projekata Grada i Pokrajinske vlade, a koji se tiče projekata za uređenje Almaškog kraja, izgradnju pešačko-biciklističkog mosta i obnovu objekata Petrovaradinske tvrđave sa Podgrađem.

0
10

Sporazumom o zajedničkom investiranju i realizaciji investicionih projekata koji su danas u KS „Svilara“ potpisali gradonačelnik Novog Sada i predsednik Pokrajinske vlade obuhvaćeno je uređenje Almaškog kraja, izgradnja pešačko-biciklističkog mosta i obnova objekata Petrovaradinske tvrđave sa Podgrađem radi unapređenja kvaliteta života stanovnika i stvaranja novih turističkih, investicionih i privrednih potencijala.

Realizacija ovih projekta daće pečat šestogodišnjoj saradnji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada koja je, kako je rečeno, rezultirala mnogim značajnim projektima.

Projekat izgradnje pešačko-biciklističkog mosta obuhvata njegovu izgradnju preko postojećih stubova nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, rekonstrukciju postojećih tunela sa izgradnjom podzemnih liftova za prevoz bicikala i pešaka, i obnovu objekata Petrovaradinske tvrđave sa Podgrađem.

Uređenje Almaškog kraja u Novom Sadu obuhvata rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem i komunalnom infrastrukturom, odnosno izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na Podbari, kao i obnovu fasada i krovova, u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita i korišćenje kulturnih dobara, s obzirom na to da je Almaški kraj utvrđena prostorno kulturno-istorijska celina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.