Zelena levica u Novom Sadu

VIDEO K9: Radnička i socijalna prava i socijalna pravda, zelene politike i održivi razvoj i regionalizacija i decentralizacija sa značajnom autonomijom lokalnih samouprava su tri stuba na kojima je bazirana politička stranka Zajedno, rekao je u našem Otvorenom ekranu Radivoje Jovović, predsednik Gradskog odbora Zajedno u Novom Sadu.

0
36

U Novom Sadu odnedavno deluje Gradski odbor Zajedno, koji se deklariše kao levo zelena stranka nastala ujedinjavanjem više pokreta i političkih partija.

Svi su oni ujedinjeni u jednu, jedinstvenu političku stranku koja je bazirana na tri osnovna stuba, naglasio je Jovović.

Demokratsko levo političko delovanje, kao osnovni atribut stranke Zajedno, nasušno je potrebno u našem društvu eksploatacije i ekstremnih socijalnih nejednakosti, kazao je Jovović.

Temeljna ideja levice jeste jednakost, nacionalna, kulturna, polna, rodna, rasna i svaka druga. Takođe, podrazumeva i ekonomsko-socijalnu jednakost, kao težnja za umanjenjem nejednakosti i stvaranju uslova svima za podjednake mogućnosti u svim oblastima prilikom vaspitanja, razvoja, socijalizacije, ali i školovanja i zapošljavanja, zaključio je Jovović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.