9,7 miliona dinara za organsku proizvodnju

  VIDEO K9: Proizvođačima organske hrane u Vojvodini danas su uručeni ugovori za nabavku poljoprivredne mehanizacije po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

  0
  26

  Šesnaest ugovora o dodeli ukupno 9,7 miliona dinara za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme uručeno je danas u Pokrajinskoj vladi vojvođanskim poljoprivrednicima koji se bave organskom proizvodnjom.

  Cilj je, prema rečima pomoćnice pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Ljiljane Petrović, da u Vojvodini bude povećana ukupna površina na kojoj se uzgajaju organski proizvodi, kao i broj proizvođača sertifikovanih za organsku proizvodnju.

  Radna grupa za unapređenje organske proizvodnje u Vojvodini, koju je reorni sekretarijat formirao početkom prošle godine, donela je osnovne smernice i mere koje su implementirane u konkursu poosnovu kojeg su danas uručeni ugovori, navela je Petrović.

  Među potpisnicima ugovora je i Vladimir Vozar iz Kisača koji se organskom proizvodnjom bavi duže od 30 godina.

  Petrović je navela da je u poslednjih 6 dodina Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu putem ove mere podrške organskim proizvođačima usmerio nešto više od 45 miliona dinara, a zajedno sa ulaganjem proizvođača, ukupne investicije iznose preko 78 miliona dinara.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.