9,5 miliona dinara za završetak radova

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi potpisan Ugovor za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku vredan 9,5 miliona evra, potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

11

Za osam meseci Naučno-tehnološki park biće u potpunosti završen i on će biti velika razvojna šansa za najsavremenije informatičke tehnologije, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora vrednog 9,5 miliona evra za završetak druge faze radova na ovom objektu.

Za završetak faze II/2 i II/2a Vlada Srbije izdvojila je četiri miliona evra, dok je ostatak obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke. Ugovorom su obuhvaćeni građevinski i građevinsko-zanatski radovi za dovođenje u funkciju dela ostatka objekta NTP-a, površine 16.000 kvadratnih metara. NTP, kažu predstavnici banke, biće rasadnik ideja i podstrek za razvoj srpske privrede.

Prva faza radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka završena je u planiranom roku, u funkciji je od početka godine i namenjena je Fakultetu tehničkih nauka za čije opremanje je Pokrajinska vlada izdvojila 70 miliona dinara.

Naučno-tehnološki park, pametna i zelena zgrada, zajednički je projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade koji, kako je rečeno, ima višestruk značaj pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.