90 miliona RSD za projekte informisanja

VIDEO K9: Ugovore o sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja u 2023. ukupne vrednosti 90 miliona dinara, uručila je danas u Pokrajinskoj vladi pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

0
13

Za sufinansiranje 220 projekata iz oblasti javnog informisanja pokrajina je ove godine, preko Pokrajinskog sekretarijata za za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, izdvojila 90 miliona dinara.

Ugovori su korisnicima danas dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

„Okvir našeg delovanja, koji je jasno određen Zakonom o informisanju i medijima i drugim vezanim propisima, jeste da usmerimo podršku i na medije iz manjih sredina pomažući im da opstanu, naročito kada mnogi nemaju kapacitet ni mogućnost da se finansiraju na drugi način, ali i na druge pravce finansijske pomoći. Jedan od njih je kontinuirana podrška za 22 lista na osam manjinskih jezika čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina”, rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za javno informisanje.

Drugi pravac je, kako je navela, projektno sufinansiranje za tri konkursne linije čiji je cilj bolja i razvijenija Vojvodina, sa uređenijim institucijama, među kojima su i one koje pripadaju novinarskoj profesiji. Za konkurs za unapređenje profesionalnih standarda ove godine je izdvojeno deset miliona dinara za 32 projekta od 41 pristiglog.

Kada je reč o drugoj konkursnoj liniji, koja se odnosi na podršku osetljivim grupama i namenjena je za unapređenje i poboljšanje programskih sadržaja u novinskim i elektronskim medijima koji objavljuju informacije na znakovnom jeziku, Brajevom pismu ili na drugi način, izdvojeno je takođe deset miliona dinara za 12 projekata od ukupno 16 prijavljenih.

Najobimnija podrška je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, na kome je podržano 176 projekata od 263 u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara, a koji se bave očuvanjem srpskog kulturnog i nacionalnog identiteta, identiteta  brojnih manjinskih zajednica na ovim prostorima, pronatalitetnom politikom, brigom o porodici, odnosom prema bilo kojoj ugroženoj društvenoj grupi, zaštitom životne sredine i brigom o zdravlju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.