90 miliona dinara za kardiologiju

VIDEO K9: U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, počela je rekonstrukcija i adaptacija Klinike za kardiologiju, za koju je Pokrajinska vlada izdvojila više od 90 miliona dinara.

282

Ovo je prva sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za kardiologiju, rečeno je tokom obilaska radova na rekonstukciji ove zdravstvene ustanove u Sremskoj Kamenici.

Po završetku radova biće renovirano kompletno odeljenja klinike za kardiologiju, kazao je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Aleksandar Redžek , koji je izjavio da do pre nekoliko godina nije mnogo ulagano u poboljšanje uslova za boravak pacijenata i zaposlenih, nabavku opreme, kao i ni na edukaciju kadrova.

U rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za kardiologiju iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je više od 90 miliona dinara, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, radovi će biti završeni u predviđenom roku.

“Ušli smo spremni u ovo, izdvojili 90, nešto više od 90 miliona dinara. Inače, radovi traju i u Kliničkom centru Vojvodine na više klinika. Završavamo radove na Klinici za abdominalnu i transplantacionu hirurgiju. Ta klinika će biti gotova negde u narednih, da kažem petnaestak-dvadeset dana. Do prve polovine oktobra biće gotova i Klinika za infektivne bolesti. Pripremamo radove koje će voditi Kancelarija za javna ulaganja na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti”, naveo ej Mirović.

U prethodne tri godine je na Institutu za kardiovaskularne bolesti zaposleno više od 20 novih lekara i 100 medicinskih sestara, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i dodao da je unapređenje rada tog instituda od velike važnosti s obzirom da više od polovine ovdašnjeg stanovništva pati od kardiovaskularnih tegoba i bolesti.

“Da bi sproveli sve to što smo zamislili, naravno, neophodna su ozbiljna finansijska sredstva. Mi smo ih u protekle tri godine izdvojili. U sledećih godinu dana Institut će stvarno biti najreprezentativniji objekat ovakvog tipa kod nas. Šta nam to donosi? Donosi nam stravičnu dobit za naše pacijente. Donosi adekvatno, pravilno, tačno lečenje, uslove lečenja koji su na svetskom nivou. Ovde rade izuzetno nadareni, izuzetno veliki stručnjaci”, rekao je Gojković.

Mirović je podsetio da je u rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje Instituta za kardiovaskularne bolesti od 2016. godine pokrajina uložila oko 450 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.