9. Naučni skup “Doc. dr Milena Dalmacija”

  VIDEO K9: Deveti po redu, dvodnevni Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „Docent dr Milena Dalmacija“ počeo je danas u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

  0
  30

  U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu počeo je dvodnevni Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „docent dr Milena Dalmacija“, koji po deveti put organizuju Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu, Fondacija „Doc. dr Milena Dalmacija“ i „WasteWaterForce“ PROMIS projekat, Fonda za nauku Republike Srbije, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

  Kroz predavanja će na ovom naučnom skupu biti pokrivene aktuelne teme iz oblasti tretmana otpadnih voda, primene i valorizacije industrijskih i poljoprivrednih ostataka, održive proizvodnje biohemikalija, sa akcentom primene principa cirkularne ekonomije.

  Projekat Čistija Srbija daje nadu da će biti izgrađeno nekoliko desetina novih postrojenja za tretman otpadnih voda.

  Zanimljivost koja izdvaja ovogodišnji skup je jedinstvena izložba DUNAVERSE: Flora i fauna Dunava u ekstremnim budućnostima, gde je devetnaest studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom dr Andree Palašti, predstavilo svoje viđenje života uz reku Dunav usled zagađene životne sredine, klimatskih promena, prirodne selekcije i ljudskog uticaja.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.