9. maj danas u Novom Sadu

VIDEO K9: Brojnim manifestacijama i sadržajima 9. mak, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, obeležen je danas i u Novom Sadu.

0
93

Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te predstavnici Vojske Republike Srbije, Gradskog odbora SUBNOR-a i Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada, položili su jutros vence na Spomen groblju u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine.

U našem gradu je, povodom Dana pobede, održavana i, druga po redu šetnja “Besmrtnog puka”, organizovana sa ciljem očuvanja kulture sećanja na sve one koji su dali svoje živote u svim oslobodilačkim i odbrambenim ratovima od 1912. do 1999. godine” i kao doprinos borbi protiv pokušaja revizije istorije.

Avioni Vojske Srbije nadletali su od 11,30 do 13 sati Novi Sad i još 16 gradova u Srbiji.

Na Trgu slobode je upriličen “Festival Evrope”, u organizaciji Delegacije EU u Srbiji.

Na štandovima članica EU istaknute su nacionalne znamenitosti iz tih država, a predstavljen je i pokretni mural na kojem su prethodnih dana umetnici iz Srbije i regiona u okviru projekta “EU za tebe”oslikali svoju viziju Evrope.

Festival Evrope praćen je koncert pod nazivom “Bolji smo zajedno” u izvođenju 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana i specijelnih gostiju domaće muzičke scene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.