9. maj – Dan pobede nad fašizmom

VIDEO K9: Obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, u Novom Sadu jutros je počelo polaganjem venaca na Spomen groblju i odavanjem počasti žrtvama palim u II svetskom ratu.

0
87

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, položio je vence na Spomen groblje povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom zajedno sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnicima Vojske Srbije.

Danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, odajemo počast i sećamo se svih žrtava Drugog svetskog rata i hrabrih boraca koji su dali živote u odbranu otadžbine, da bismo mi danas živeli u slobodni i miru, izjavio je gradonačelnik Novog Sada koji je, u ime grada, položio venac na Spomen groblju.

Naša je dužnost da čuvamo nasleđe koje nam je ostavljeno za buduće generacije, naveo je Đurić.

Vence na Spomen groblje položili su i pripadnici Vojske Srbije, gradske organizacije SUBNOR-a i rezervne starešine, koji su uputili poruku da je pobeda koju obeležavamo 9. maja bila teško plaćena i važno je da mlade generacije da ne zaboravljaju istoriju i sve one koji su život dali za našu slobodu.

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, državni zvaničnici položili su danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali. Venac je položio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević u pratnji šefa Kabineta ministra odbrane brigadnog generala Gorana Momčilovića i načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba brigadnog generala Mileta Vitezovića.

Nakon što je uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije položio venac, ministar odbrane upisao je, između ostalog, u spomen-knjigu upisao: “Besmrtnim herojima, svima vama bez obzira na ideološke razlike i svim palim saveznicima za svetu slobodu našeg naroda, neka je večna slava i hvala. Danas, kada u tuzi dočekujemo Dan pobede, duboko potreseni tragedijom koja nas je nedavno zadesila, inspirisani vašom verom i junaštvom zavetujemo se da ćemo znati da sačuvamo slobodu i mir. Večan pomen podaj Gospode svim herojima slobode Srbije”.

VIDEO/ Ministarstvo odbrane

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.