86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 11. do 17. maja

VIDEO K9: Poljoprivrednici će uskoro imati lep razlog za okupljanje i to u Novom Sadu, gde će od 11. do 17. maja biti održan 86. Međunarodni poljoprivredni sajam.

0
260

U Novom Sadu od 11. do 17. maja održaće se 86. Međunarodni poljoprivredni sajam. Ove godine proizvode i usluge na sajmu izlagaće više od 1500 izlagača iz 60 zemalja sveta.

Jedan od najatraktivnijih segmenata sajma i ove godine biće izložba poljoprivredne mehanizacije.

“Kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji, koja je ključna tema ovde na konferenciji za novinare, nekih 3500 km2 biće posvećeno tom segmentu. Ona je zaista svake godine pravi mamac za posetioce zahvaljujući članicama poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije taj segment je zaista na visokom nivou. Posetioci su u mogućnosti da vide najnovija dostignuća u toj oblasti koja se predstavljaju na najprestižnijim svetskim sajmovima, to je zaista krem ponude koju posetioci ovde u Srbiji a i regionu mogu da vide ovde na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu”, najavio je Boris Nadlukač, izvršni direktor za sajamsku delatnost.

Kada je reč o ostalim segmentima sajma, kako je naveo, ove godine nacionalna izložba stoke će biti oplemenjena izložbom genetskih potencijala, koja će po prvi put biti predstavljena, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.

Još jedna novina je Dan voćara kojiće na sajmu biti obeležen u utorak, 14. maja, a tokom sajamske manifestacije biće organizovane i nagradne igre za posetioce, u saradnji sa partnerima Agropanonkom, Kite i, od ove godine, firmom WGP Ozdoken.

“Ove godine će to biti traktor od osamdeset konjskih snaga koji je dobro poznat svima na tržištu. Njegova vrednost je oko 21.ooo evra sa PDV-om, i pored toga biće još raznih manjih akcija koje ćemo organizovati na našim štandovima”, kazao je Aleksandar Švonja ispred Agropanonke.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Italija kao, zemlja prijatelj Tunis, dok će Egipat, Tajvan i Belorusija učestvovati po prvi put. Dvadeset članica koje čine Poslovno udruženje uvoznka i izvoznika poljoprivredne mehanizacije prikazaće i ovoga puta svoje novine, rekao je generalni sekretar ovog udruženja.

“Sve skupa, mislimo da će uz adekvatan prikaz onoga što ćemo doneti kao članice udruženja na ovaj sajam i uz pomoć svih resursa, ovaj sajam će biti možda nešto što godinama unazad nije viđeno možda i petnaest godina”, istakao je Marko Stojanović, generalni sekretar udruženja.

Međunarodni poljoprivredni sajam je najznačajniji događaj za poljoprivredne proizvođače iz Srbije i država u ovom delu Evrope.

Očekuje se da će sajamski popusti i raskošna ponuda poljoprivrednih mašina, stoke i ostalih segmenata ove godine privući rekordan broj posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.