85 godina Doma učenika “Brankovo kolo”

VIDEO K9: Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu svečano je juče obeležio 85 godina postojanja.

0
102

Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu, osnovan 1938. godine, svečanom akademijom obeležio je juče 85. godišnjicu postojanja.

Tokom decenija ovaj dom je menjao nazive, ali je uvek imao isti zadatak, da učenicima, kojih je više od 400, uz najbolji smeštaj i ishranu, u vaspitnom i konstruktivnom radu pruži podsticajne uslove za sticanje znanja i veština, izjavila je tom prilikom direktorka ove ustanove, Jasmina Švonja.

Gradska uprava Novog Sada i Pokrajina uložile su znatna sredstva u prvu fazu rekonstrukcije fasade Doma, a u narednih nekoliko meseci biće rekonstruisan i unutrašnji deo fasade.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade je, nakon obilaska objekta, podsetio je da je uloženo i u izgradnju kanalizacione mreže u ovom kompleksu te najavio povećanje energetskog razreda i inicijativu za dogradnju Doma radi proširenja kapaciteta i standarda učenika, za šta će Pokrajinska vlada obezbediti sredstva u narednoj godini.

Mirović je ovom prilikom najavio i da u drugoj polovini godine počinju radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu i sportske hale u okviru Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.