JUGOALAT PONOVO POKREĆE PROIZVODNJU

1406
Preduzeće koje je osnovano pre 77 godina, ponovo će pokrenuti prouzvodnju posle pauze koja je nastala u junu 2010. godine, kada je otišlo u stečaj. Planom reorganizacije Fabrike rezanih i specijalnih alata, odobrenim od Privrednog suda u Novom Sadu, za mašine bi danas trebalo da stane 50 radnika. 
 U “Jugoalatu” je od avgusta, kada je odluka suda postala pravosnažna, krenula provera instalacija i osposobljavanje mašina,  pa je tako i juče u pogonu bilo radnika koji su zaduženi za pokretanje mašina. 

 Vrlo brzo ćemo pozvati i ostale radnike koji su bili u “Jugoalatu” pre stečaja, ali ćemo zaposliti i novu radnu snagu, pošto su nam trenutno zaposleni uglavnom pred penzijom – kazao je većinski vlasnik  “Jugoalata” Spasoje Jakovljević za novosadski Dnevnik i naveo da u narednim mesecima fabrika prema Planu reorganizacije treba da uposli dve stotine radnika, ali i predočio da sa “Jugalatom” ima velike ambicije, kako bi za dve godine broj radnika porastao na ukupno pet stotina zaposlenih – Za to postoje realne osnove jer nam se javljaju stari poslovni partneri koji u protekle dve i po godine nisu imali od koga, na ovdašnjem ali i širem tržištu, da kupe rezne i specijalne alate.Već sada imamo posla do kraja godine – istakao je Jakovljević.  Jakovljević dovodi u pitanje dugovanja “Jugoalata” koja su tokom stečaja priznata. Najavljuje reviziju potraživanja i kaže da je Ustavni sud, nakon njihove žalbe, oborio bankrot Jugoalata koji je proglasio Apelacioni sud. Od suda će tražiti da se još jednom utvrde dugovi preduzeća je r sumnjaju da je fabrika dužna 4,3 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.