80 miliona dinara za pravilno odlaganje otpada

VIDEO K9: Šest lokalnih samouprava u Vojvodini dobile su danas sredstva iz pokrajinskog budžeta za realizaciju projekata u oblasti rešavanja problema neadekvatnog odlaganja otpada.

0
54

Predstavnicima vojvođanskih lokalnih samouprava u zgradi Banovine danas su uručeni ugovori za realizaciju projekata u oblasti rešavanja problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacije i rekultivacije divljih deponija i degradiranih površina.

Ukupna vrednost ugovora je 80 miliona dinara, a ova ova finansijska podrška biće usmerena za realizaciju uprojekata u šest lokalnih samouprava u pokrajini, rekao je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

U Vojvodini ima više stotina divljih deponija, rekao je Erceg te naglasio da je pokrajina uspela da u poslednjih nekoliko godina adekvatnom brigom i uspostavljanjem regionalnog sistema za upravljanje komunalnim otpadom, te uvođenjem nove opreme za sakupljanje postigne napredak i dovedemo do njihovog smanjenja i sprečavanja nastanka novih.

Ugovore za podršku usmerenu na projektne aktivnosti za uklanjanje divljih deponija dodeljeni su predstavnicima gradova Zrenjanin i Kikinda i opštinama Ruma, Žitište, Titel i Nova Crnja koja je dobila sredstva za projekat uređenja deponije u Radojevu.

Sekretarijat će u narednom periodu deliti opremu jedinicama lokalne samouprave za sakupljanje komunalnog otpada, a do kraja godine trebao bi, prema rečima resornog sekretara, da bude uveden i prvi region koji će imati odvojeno sakupljanje komunalnog otpada.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.