8. Konferencija “Jedan region – jedno tržište”

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas počela Konferencija "Jedan region-jedno tržište, korak ka zajedničkom tržištu EU", na kojoj o lokalnom, regionalnom i evropskom zajedništvu diskutuju brojni učesnici iz naše i zemalja regiona, kao i iz ambasada u Republici Srbiji.

0
17

Konferencija “Jedan region-jedno tržište, korak ka zajedničkom tržištu EU”, koju po 8. put organizuje Centar za regionalna ekonomska istraživanja i analize, okupila je danas na Novosadskom sajmu veliki broj učesnika iz Srbije, iz zemalja regiona i iz ambasada u našoj zemlji.

Teme skupa su o lokalno, regionalno i evropsko zajedništvo kroz produbljivanje saradnje i regionalne inicijative. Važno je što se, u postizanju tog cilja, ova konferencija održava u našem gradu koji daje svoj doprinos otvaranju novih vidika i usvajanju nekih novih primera iz prakse, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada.

Osma edicija ove regionalne platforme, još je jedan siguran korak ka zajedničkom tržištu Evropske unije, rekao je Aleksandar Simurdić ispred organizatora konferencije. On je dodao da će s predstavnicima poslovne zajednice, diplomatskog kora i javne uprave biti razgovarano o potencijalima za saradnju na prostoru Zapadnog Balkana i sagledano šta je učinjeno u prethodnih 12 meseci, od prethodnog izdanja Konferencije, kao i planovi za budućnost, a put kojim treba ići je zajedničko tržište.

Izjava:
Aleksandar Simurdić, Centar za regionalna ekonomska istraživanja i analize
“S predstavnicima poslovne zajednice, diplomatskog kora i javne uprave razgovaraćemo o potencijalima za saradnju na prostoru Zapadnog Balkana i sagledati šta je učinjeno u prethodnih 12 meseci, od prethodnog izdanja Konferencije, kao i planove za budućnost. Zajedničko tržište je nesumnjivo put kojim treba ići”, zaključio je Aleksandar Simurdić ispred organizarora skupa.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naglasio je da će biti veoma korisno čuti partnere iz regiona o zajedničkim izazovima, kao i o brojnim prednostima koje donosi funkcionisanje u okviru zajedničkog tržišta.

Izjava: MVI_4525
Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH
0110 mislim da su privredni potencijali……………..politička pitanje 0143

Srbija je puno investirala da približi narode na Balkanu i nastaviće da se bori da poveže tržišta u regionu i da zaštiti svoje interese, rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine.

Izjava: MVI_4524
Tomislav Momirović, ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije
0026 tema ove konferencije je suština……………… u velikom problemu 0041

Prisutni su, između ostalih, bili i potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, ministarka u Vladi Srbije Darija Kisić, a obratio se i ministar privrede Slobodan Cvetković koji je pohvalio organizatore istakavši da je njihova vizija, postavljena pre osam godina, postala politička i ekonomska realnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.