8.000 evra pomoći taksistima

VIDEO K9: Taksisti bi, na osnovu uredbe Vlade Srbije, u naredne tri godine mogli da računaju na 8.000 evra bespovratne pomoći za kupovinu novih automobila, preneli su beogradski mediji.

0
179

Prema Uredbi Vlade Srbije o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, subvencije taksistima u iznosu od 8.000 evra u naredne tri godine rezultat su dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti nakon protesta koji su duže od deset dana blokirali prestonicu, nezvanično saznaju Novosti.

Taksisti će subvenciju moći da iskoriste na tri načina – kao učešće za namenski kredit pri kupovini novog automobila, kao učešće za lizing ili će moći da ih koriste za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila. Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

U strukovnim udruženjima pretpostavljaju da će njihove kolege uglavnom birati vozila srednje klase, čija je cena do 17.000 evra, što znači da će mnogima država kupiti više od polovine automobila, pišu Novosti, kao i da taksisti ovaj ustupak gledaju kao na način da im se država oduži za to što im godinama nije omogućila fer uslove poslovanja i nije uredila to tržište.

U Srbiji posluje oko 17.400 taksista koji prevoze putnike u vozilima starim u proseku oko 15 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.