74. rođendan Udruženja penzionera

VIDEO K9: Udruženje penzionera Grada Novog Sada danas je proslavilo 74 godine svog postojanja.

0
32

Udruženje penzionera Grada Novog Sada, koje trenutno ima više od 25.000 članova, obeležava 74. godinu svog postojanja. Ovom prilikom potpisan je protokol o saradnji sa dnevnim listom Mađar so.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada istakao je aktivnosti ovog Udruženja na unapređenju materijalnog i socijalnog položaja svojih korisnika, a osvrnuo se i na Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju koji će stupiti na snagu 1. januara.

Čolaković je pomenuo i dobru saradnju sa gradom koja je, kakio je naveo doprinela pristojnijem životu novosadskih penzionera.

Prema poslednjim podacima iz maja meseca, u Novom Sadu ima 72.026 korisnika penzija.

U Novom Sadu postoji 19 klubova, kao i 10 domova penzionera. Do kraja godine biće otvroren i domovi u Budisavi i Kisaču, a od sledeće godine i, kako je planirano, u Kaću, Ledincima i Sremskoj Kamenici. Čolakvić je napomenuo da je jako bitno nastaviti tradicija koju su osnivači Udruženja penzionera Grada Novog Sada započeli davne 1946. Za svoj rad, trud i postignuća za sve ove godine postojanja, Udruženje je pre četiri godine, za svoj 70. rođendan, odlikovano najvišim gradskim priznanjem, Oktobarskom nagradom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.