700 miliona dinara za Domove kulture

VIDEO K9: Tokom ove godine je za obnovu domova kulture u mestima širom Vojvodine pokrajina je do sada izdvojila 700 miliona dinara. Trenutno su u toku radovi na ovim objektima u Srbobranu, Lovćencu i u Velebitu.

0
41

Obnova doma kulture za bilo koje mesto znači bogatiji kulturni život i prostor delatnicima iz kulture za stvaranje novih sadržaja. Do sada je u rekonstrukciji, izgradnju i opremanje ovih objekata u Vojvodini pokrajina izdvojila 700 miliona dinara, rečano je tokom obilaska radova u Lovćencu, Srbobranu i Ravnom Selu.

„U toku su i radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Velebitu, u opštini Kanjiža, a plan je da tokom godine započnemo radove i u opštinama Opovo, Žitište, Stara Pazova, Bačka Palanka, Šid, Odžaci i u gradu Somboru. To je od ogromne važnosti za kulturne delatnike i poslenike jer ćemo imati širom Vojvodine prostor i uslove u kojima će pored lokalnih kulturnih zajednica i veliki umetnici predstavljti svoje sadržaje“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za finansiranje izgradnje objekta Doma kulture u Ravnom Selu izdvojila ukupno 205 miliona dinara. Projektom je predviđeno da bude izgrađen novi objekat ukupne površine 1.058 kvadratnih metara, za potrebe amaterske pozorišne produkcije, kao i organizacije gostovanja profesionalnih pozorišta, prikazivanja filmskih projekcija, održavanja pozorišnih i filmskih festivala i sličnih manifestacija.

U Domu kulture u Srbobranu, koji je sagrađen 1955. godine, u toku je kompletna rekonstrukcija starog i dogradnja novog dela objekta. Za obnovu i opremanje Doma kulture u Lovćencu, koji od izgradnje 1954. godine nikada nije bio obnavljan, izdvojeno je ukupno 78,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.