70 miliona dinara za odgajivačke programe

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi su potpisani ugovori s korisnicima koji su dobili sredstva po konkursu za sprovođenje mera odgajivačkog programa u stočarstvu vredni 46 miliona dinara.

0
41

Ugovori s korisnicima koji su dobili sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo namenjena ove godine za sprovođenje mera odgajivačkog programa u govedarstvu, svinjarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, u živinarstvu, kod kopitara i u pčelarstvu, potpisani su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Za tu namenu odvojeno je 50 miliona dinara, a odobreno je 217 podnetih prijava.

Resorni sekretarijat je na ovom konkursu za 90 odgajivačkih organizacija, 12 regionalnih odgajivačkih stanica i novosadski Poljoprivredni fakultet – Departman za stočarstvo, opredelio 46 miliona dinara, dok su preostala sredstva namenjena za poslove kontrole sprovođenja odgajivačkog programa.

Prema rečima pomoćnice pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Jadaranke Savin, ovaj konkurs za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u AP Vojvodini ima za cilj povećanje produktivnosti domaćih životinja, izmene i poboljšanje rasnog sastava, kao i sprečavanje smanjenja brojnog stanja domaćih životinja.

Savin je istakla da je na području Vojvodine u 2022. godišnjim programom mera za sprovođenje odgajivačkog programa obuhvaćeno 367 farmi, odnosno 5.762 gazdinstva na čijim imanjima se ukupno gaji oko 82.400 matičenih grla goveda, 60.000 svinja, 180.000 ovaca, 5.000 koza, 1.300 kopitara i 486.000 živine u matičnim jatima.

Planirani obim sredstava namenjen za mere odgajivačkog programa u 2023. godini ostaće, kako je rekla, na istom nivou.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.