7. susret pesnika i slikara u Malom Staparu

VIDEO K9: 7. Susret pesnika i slikara okupiće umetnike u nedelju, 3. septembra, u Malom Staparu, kod Sivca.

0
1237

Domaćini predstojeće manifestacije u Malom Staparu pripremili su bogat program, tokom kojeg će se predstaviti pesnici, slikari, guslari i kulturno-umetnička društva.

“Mala sela više nisu mala kada im dolaze veliki ljudi, tad prestraju da budu mala. 7. put nam dolazi naš genijalni Matija Bećković, koji samim tim što je svake godine i kum manifestacije, ukazuje na to da je ozbiljna manifestacija, i ozbiljno selo postaje. Dolazi nam Đoko Stojčić, čovek koji je napisao preko 40 knjiga, koji je kroz karijeru prošao od direktora televizije do ministra kulture, do ambasadora i eto sada je ambasador, predstavnik je onoga što je najbitnije u jednoj državi. Dolazi nam Blagoje Baković, koji je osvojio sve naše nagrade, čak i po Rusiji, Kanadi, ja više ne znam gde nije”, rekao je Božidar Cmiljanić, domaćin susreta.

Posetioci će imati priliku da uživaju u stihovima i besedama brojnih uglednih književnika, ali i u izložbama slikara čija će dela ulepšati ovu manifestaciju.

“Dolazi nam Nataša Đuričković iz Crvenke, jedna specifična slikarka koja je iz tog slatkog sela, a inače radi u šećeru, što je posebno interesantno. Imala je izložbe po Evropi od Belgije, Holandije, Danske i tako dalje. Akademski slikari, direktori kulturnih centara Sombor i Vrbas, kumovi, prijatelji, takođe naši Sivčani, velikani. Rajko Čabarkapa koji nas je učio od prvog dana kako da držimo olovku”, naveo je Cmiljanić.

Manifestaciju će uveličati i nastupi Kulturno umetničkih društva i guslara. Susret će početi u nedelju, 3. septembra u 13 časova u Malom Staparu između mlina i prevodnice, a ovoj manifestaciji prethodiće sportsko takmičenje u triatlonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.