7. konferencija “CoNStruction22”

VIDEO K9: Sedma Međunarodna konferencija CoNStruction22 okupila je ove godine u Novom Sadu oko 350 strudenata građevinarstva, geodezije i arhitekture iz naše zemlje i regiona.

0
48

U novom Sadu je počela 7. Međunarodna konferencija CoNStruction22 čiji je zadatak okupljanje studenata građevinarstva, geodezije i arhitekture iz celog sveta sa primarnim ciljem proširenja znanja u sektoru ovih delatnosti.

Organizatori skupa su Fakultet tehničkih nauka i Studentski parlament, a ove godine prisutan je do sada najveći broj studenata iz zemlje i regiona

Ovim projektom rukovode studenti koji učesnicima omogućavaju komunikaciju sa kompanijama, neformalno obrazovanje i upoznaju ih sa savremenim tokovima i trendovima.

FTN u Novom Sadu je naveći u regionu sa više od 16.000 studenata i koji ih iz godine u godinu upisuje sve više, istakao je ovom prilikom pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić.

Pokrajinska vlada je, kako je rekao, svesna da je ovaj fakultet generator razvoja ne samo Novog Sada, nego i pokrajine, zbog čega je i podržala ovu manifestaciju.

Ova međunarodna konferencija dugi niz godina okuplja učesnike iz susednih država, pored kojih su prisustvovali i studenti iz Italije, Nemačke, Tunisa i Turske i do sada je zadobio veliku pažnju i zainteresovanost studenata, profesora i kompanija koje posluju u
ovim oblastima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.