66. Sterijino pozorje od 18. juna

VIDEO K9: Sterijino pozorje, 66. po redu, biće održano u Novom Sadu od 18. do 26. juna, a u konkurenciji za nagrade Pozorja je 10 predstava rađenih po domaćem dramskom predlošku. Uprkos ograničenjima nametnutim kovid epidemijom, ocenjuje se da će ovo biti jedan od najvećih i najznačaknijih pozorišnih događaja ove godine u regionu, a i u Evropi.

0
14

Pod sloganom „Zlu vremenu, uprkos“ od petka, 18. do subote, 26. juna, u Novom sadu će biti održano 66. Sterijino pozorje koje će besedom otvoriti glumac Svetozar Cvetković, ineče trostruki dobitnik Sterijine nagrade.

Tokom festivala, u tri selekcije prema izboru selektora, teatrologa dr Milivoja Mlađenovića, biće izvedeno 15 predstava, dok je u konkurenciji za Sterijine nagrade deset pozorišta iz Rijeke, Sarajeva, Banja Luke, Beograda, Subotice, Novog Pazara, Šapca, Novog Sada, Niša i Gračanice.

Teatri iz Tuzle, Zagreba, Osijeka, Beograda i Subotice su učesnici Međunarodne selekcije „Krugovi“ i off programa „Druga scena“. Nakon svečanog uručenja nagrada 26. juna, događaj će zatvoriti predstava Izgubljeni pejzaži Bitef dens kompanije.

Uprkos svim ograničenjima koja nameće epidemija korona virusa, Sterijino pozorje će svojim bogatim programima, uz preko pet stotina učesnika i gostiju, i ove godine biti najznačajniji pozorišni događaj u regionu i jedan od najvećih u Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.