65 miliona dinara za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini

VIDEO K9: Ugovori ukupne vrednosti od 65 miliona dinara namenjenih unapređenju socijalne zaštite u Vojvodini, uručeni su juče u zgradi Pokrajinske vlade ustanovama socijalne zaštite i udruženjima građana.

508

Ugovori u vrednosti od 65 miliona dinara, namenjenih unapređenju socijalne zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine uručeni su predstavnicima 108 vojvođanskih ustanova socijalne zaštite i udruženjima građana, čiji su projekti ispunili kriterijume konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Predraga Vuletića, ove godine izdvojeno je više novca za ove namene, te je ustanovama socijalne zaštite dodeljeno 54 miliona dinara za investiciona ulaganja i za programske aktivnosti koje realizuju sa korisnicima, dok je udruženjima građana namenjeno 11 miliona dinara.

On je ukazao na značaj koji udruženja građana imaju na planu unapređenju sistema socijalne zaštite, kao nosioci aktivnosti u lokalnim sredinama.

Realizacija ovih ugovora treba da doprinese podsticanju i razvijanju novih ili unapređenju postojećih usluga socijalne zaštite u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.