61,6 miliona RSD za rad nacionalnih saveta

VIDEO K9: Predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina danas su uručeni ugovori za sufinansiranje njihovih delatnosti sredstvima iz pokrajinskog budžeta.

0
45

Pokrajina je ove godine izdvojila ukupno 61,6 miliona dinara za aktivnosti 17 nacionalnih saveta u Vojvodini čijim su predstavnicima danas uručeni ugovori u zgradi Banovine.

„Ovo je važan događaj jer na ovaj način iskazujemo našu privrženost zajedništvu, solidarnosti i uvažavanju prava nacionalnih manjina, i pokazujemo da na najkonkretniji način pomažemo realizaciju projekata i programskih aktivnosti nacionalnih saveta“, kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Većinski srpski narod i nacionalne manjine koje zajedno žive – uvek, a posebno u teškim vremenima – moraju čuvati zajedništvo i unapređivati ga, rekao je ovom prilikom Mirović te podsetio da je Pokrajinska vlada proteklih godina davala podršku izgradnji i rekonstrukciji objekata koje koriste kulturne ustanove manjinskih zajednica, finansiranju sadražaja iz oblasti izdavaštva, kao i rešavanju drugih pitanja od značaja za nacionalne manjine u lokalnim sredinama.

Ugovore su dobili nacionalni saveti mađarske, slovačke, hrvatske, rumunske, rusinske, romske, crnogorske, bunjevačke, kao i makedonske, ukrajinske, nemačke, češke, egipatske, aškalijske, grčke, ruske i poljske nacionalne manjine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.