61,6 miliona dinara za nacionalne savete i u 2023. godini

0
59

Predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina sa teritorije AP Vojvodine danas su u Pokrajinskoj vladi svečano uručeni ugovori vredni 61 milion i 600 hiljada dinara za sufinansiranje stalnih troškova i redovne delatnosti u 2023. godini.

Pokrajinski sekretar za nacionalne manjine, Žolt Sakalaš, podsetio je da je prethodna godina bila veoma značajna kada je reč o pripadnicima nacionalnih manjina.

Prema njegovim rečima, u oblasti manjinskog obrazovanja, očuvanja identiteta, kao i službene upotrebe jezika i pisma nacionalni saveti su ravnopravni partneri Sekretarijata te se mnoge od njegovih odluka donose uz prethodno savetovanje sa nacionalnim savetima iz Vojvodine.

Sredstva u ukupnom iznosu od 61,6 miliona dinara, određena na osnovu ugovora, dodeljuju se putem rešenja za stalne troškove i redovnu delatnost 17 nacionalnih saveta u Vojvodini, u četiri jednaka dela na kvartalnom nivou do kraja 2023. godine. Skoro isti iznos sredstava savetima nacionalnih manjina Pokrajina dodeljuje još od 2014. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.