600 miliona dinara za fabriku vode u Beočinu

VIDEO K9: U opštini Beočin potpisan je ugovor za rekonstrukciju i dogradnju fabrike vode vredan 600 miliona dinara.

0
30

Rekonstrukcija i dogradnja fabrike vode u Beočinu, za koju je danas potpisan ugovor u ovoj opštini, odvijaće se u dve faze, a obuhvatiće radove na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih mesta na teritoriji te opštine.

Projekat će u celosti biti finansiran iz budžeta pokrajine preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Realizacijom ovog projekta biće stvoreni uslovi za povećanje kapaciteta vodosnabdevanja domaćinstava, naveo je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i dodao da je samo u 2022. godini bilo više od 1.100 zahteva za nove vodovodne priključke u beočinskoj opštini

„Potpisivanjem današnjeg ugovora najavljujemo kapitalni projekat na koji je opština Beočin dugo čekala, jer temeljnog ulaganja u beočinsku fabriku vode nije bilo od njene izgradnje, 1988. godine. Na ovaj način dugoročno ćemo osigurati kvalitet pijaće vode i uslove vodosnabdevanja“, izjavila je Biljana Janković, predsednica opštine Beočin.

Predsednik Pokrajinske vlade je ovom prilikom podsetio da je u toku izgradnja fabrike vode u Temerinu te da su proteklih godina, između ostalog, realizovani slični projekti i u Kovačici, Odžacima, Žablju, Novoj Crnji, Vršcu i Kikindi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.