60. rođendan Univerziteta u Novom Sadu

VIDEO K9: Svečanom akademijom Univerzitet u Novom Sadu danas je obeležio 60. godišnjicu od svog osnivanja.

0
13

Novosadski univerzitet je najznačajnija obrazovna i naučna ustanova u Vojvodini, koja već šest decenija okuplja snažnu naučnu, obrazovnu i istraživačku zajednicu, istaknuto je na Svečanoj akademiji koja je povodom ovog jubileja upriličena u prostoru Veslačkog kluba “Danubius 1885”.

Predsedniku Pokrajinske vlade, Igoru Miroviću, Univerzitet je ovom prilikom uručio zahvalnicu za, kako je rečeno, izuzetan doprinos i dugogodišnju kontinuiranu podršku Pokrajinske vlade razvoju Univerziteta i njegovih članica u oblasti visokog obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i saradnje sa privredom.

“Mi ćemo nastaviti da podržavamo Univerzitet u Novom Sadu, koji je pokretač i nosilac razvoja u svim oblastima društvenog života, ne samo u našoj pokrajini nego i šire, počiva na važnim principima kao što su akademska čestitost, odgovornost i postojanost kriterijuma. Zato nakon 60 godina od osnivanja, Novosadski univerzitet zauzima u našem društvu i međunarodnim okvirima mesto kakvo i zaslužuje”, istako je Mirović.

Ovim povodom održana je Univerzitetska veslačka regata u kojoj su se nadmetale ekipe osmeraca Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.