60 miliona dinara za obnovu kuća nakon poplava

VIDEO K9: Građanima kojima su kuće oštećene ili porušene u poplavama u junu, uskoroće biti isplaćena sredstva kako bi im se što pre obezbedili osnovni uslovi za život.

0
132

Vlada Srbije usvojila je na ječerašnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i grada u junu, kojom je izdvojeno 60.000.000 dinara za tu namenu.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Državnog programa obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite oštećenih ili porušenih u junskim nepogodama. S obzirom na to da je, kako je sapšteno, korisnicima i zaposlenima u ovim objektima onemogućen dalji boravak i rad, vlada je obezbedila 250.000.000 dinara za njihovu sanaciju.

Dodatna sredstva u iznosu od šezdeset miliona dinara namenjena su Sremskoj Mitrovici sa naseljima Laćarak, Martinci, Kuzmin, Šašinci i Jarak, gde je bila proglašena vanrenda situacija. Junske poplave pokazale su da je neophodno sanirati kanalsku mrežu u dužini od 44 km, a reč je o strateškom području za odbranu od poplava nižih delova Sremske Mitrovice, pripadajuće infrastrukture i okolnog poljoprivrednog zemljišta.

Na sednici je usvojena i Uredba o izmenama i dopunama uredbe o utvrđivanju Državnog programa obnove, odnosno hitnih radova na sanaciji objekata za zaštitu od voda oštećenih u poplavama izazvanim elementarnom nepogodom u junu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.