60 godina postojanja MNRO

VIDEO K9: Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada danas proslavlja svoj jubilarni 60. rođendan. O šest decenija predanog rada na unapređenju položaja osoba sa mentalnim invaliditetom za našu televiziju govori predsednica udruženja Katarina Vukelić.

0
11

Već 60 godina Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada kroz svoj konstantni rad trudi se da unapređuje položaj osoba sa mentalnim invaliditetom u društvu i zajednici.

Servisi koji funkcioinišu u okviru Udruženja su dnevni boravak sa licencom za rad za osobe starije od 27 godina koji radi pet dana u nedelji i okviru kojeg korisnici prisustvuju raznovrnsim radionicama na kojima uče nova znanja i veštine.

Imaju i servis Cvrčak koji je inkluzivnog karaktera predviđen za druženje tokom vikenda dece sa i bez smentnji u razvoju, kao i servis Krilce koji pomaže roditeljima da se zbliže i razmenjuju iskustva i znanja.

A koliko društvo ulaže u ovo udruženje veliko je pitanje jer je MNRO trenutno suočen sa finansijskom krizom.

Osim novčano, građani ovom udruženju mogu pomoći tako što će doneti neophodni materijal ili kupiti radove korisnika u njihovim prostorijama u Ulici seljačkih buna 83.

Poziv je uvek otvoren i za volontere svih uzrasta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.