59 godina Udruženja za pomoć MNRO

VIDEO K9: Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novog Sada obeležava 59 godina postojanja, a povodom rođendana organizovali su i izložbu slika svojih korisnika. Radovi su izloženi u kafe glaleriji „Izba“ do petka, a svi zainterosaovani pozvani su da dođu i pogledaju ili kupe slike simboličnom donacijom kojom će podržati rad udruženja.

0
24

Radovi korisnika Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novog Sada, povodom 59.-te godišnjice postojanja, nastali su na kreativnim radionicama održanim uglavnom u Dnevnom boravku ovog udruženja. Udruženje MNRO je od izuzetnog značaja za kvalitet života mentalno nerazvijenih osoba i jedino mesto u gradu koje im pruža niz sadržaja tokom dana, što je važno i zbog podrške njihovim porodicama.

Udruženje trenutno broji oko 200 članova. U licencirani Dnevni boravak, svakodnevno dolazi dvadesetak korisnika od ponedeljka do petka u periodu od 7 do 15 časova. Isto toliko njih vikendom koristi uslugu za čuvanje dece „Cvrčak“ koja je inkluzivnog je karaktera i namenja deci sa i bez smetnji u razvoju. Tu su i razni klubovi za roditelje korisnika.

Pomoć dobronamernih sugrađana u robi ili novcu Udruženju je, kako kažu, uvek dobrodošla. Više o njihovim aktivnostima i radu može se pronaći na Fejsbuk stranici Udruženja MNRO.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.