56,5 miliona dinara za muzej u Torku

VIDEO K9: Za građevinsko-zanatske radove u Etnografskom muzeju u Torku, u opštini Žitište, opredeljeno je 56,5 miliona dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

0
23

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 56,5 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove u Etnografskom muzeju u Torku, u opštini  Žitište.

Takođe, opredeljen je 21 milion dinara za obnovu vatrogasne stanice u Žablju. Objekat u kom je smeštena vatrogasno-spasilačka jedinica izgrađen je pre četiri decenije i od tada nije značajnije obnavljan.

Pokrajinska vlada je preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima obezbedila i pomoć za srpsku decu u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj. Za nabavku radnih svesaka za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, kao i za nabavku školskih torbi za prvake, izdvojeno je ukupno pet miliona dinara.

Na sednici je doneto i rešenje da Kliničkom centru Vojvodine bude usmereno ukupno 25,3 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove na objektu Klinike za ginekologiju i akušerstvo i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Klinike za infektivne bolesti, sa projektom za rušenje i uklanjanje postojećih objekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.